Paragliding helm connector

Voor het paragliden maak ik gebruik van een portofoon voor de communicatie met andere piloten en mensen op de start en landingsplek. Tot nu toe heb ik gebruik gemaakt van standaard oordopjes maar die zitten niet comfortabel en vallen eenvoudig uit. Bij het motorrijden maak ik gebruik van een Cardo intercom systeem en dat bevalt veel beter, daarom heb ik de paragliding helm voorzien van een vergelijkbare speaker/microfoon setup. Helaas werkt de portofoon niet via bluetooth zoals de motor set en moet er een fysieke kabel aangesloten worden op de headset. Om deze eenvoudig los te kunnen koppelen heb ik deze connector behuizing gemaakt.

Deze behuizing is een mooi voorbeeld van een praktische toepassing van 3D geprinte onderdelen. In deze toepassing is het voldoende duurzaam. De complexe vorm maakt het lastig om het met een andere productiemethoden, daarom is het 3D printen hier van een uitstekende oplossing!


Montagebeugels HOTAS

Als het weer het niet toelaat om te gaan vliegen maak ik regelmatig gebruik van de vluchtsimulator DCS World op de pc. Voor de besturing wordt hierbij gebruik gemaakt van een zogenaamd “HOTAS” systeem (hands on throttle and stick), dat normaal gesproken op het bureau geplaatst wordt voor gebruik. Deze positie is alleen niet comfortabel en erg onhandig in combinatie met een VR bril.

Deze beugels zijn een voorbeeld van een praktische toepassing waarbij een 3D geprint onderdeel samen met andere materialen een product vormt. In dit geval is het een combinatie van 20x20mm stalen koker en de complexere vormen zijn gemaakt van kunststof met de 3D printer.

Deze beugels zijn snel te plaatsen en verwijderen (binnen 10 seconden) en zitten stevig en zonder speling op hun plek.

Model 30x173mm projectiel voor presentatie

In de bovengenoemde simulator vlieg ik regelmatig met de A-10C, dit vliegtuig is voorzien van het legendarische GAU-8 gatling kanon. Om een beter beeld te krijgen van wat dat kanon te bieden heeft heb ik een schaalmodel (schaal 1:1) gemaakt van een kogel die door dat kanon wordt afgeschoten.

Dit is een leuk voorbeeld van een 3D geprint object dat gebruikt wordt voor een statische demonstratie van een object.