Pilot Engineering biedt nu een 3D Print service voor klanten binnen Nederland. 

Pilot Engineering maakt gebruik van FDM printers die snel en goedkoop kunststof onderdelen van hoge kwaliteit maken. Hieronder ziet u een aantal voorbeelden van situaties waarin geprinte onderdelen een uitstekend alternatief zijn voor andere productiemethoden.

3D geprinte prototypes zijn een belangrijke toevoeging aan elk product ontwikkel traject en maken het mogelijke problemen vroegtijdig aan het licht te brengen.

In dit voorbeeld ziet u de frameplaten van een prototype drone. Deze geprinte framedelen kosten een fractie van de carbonfiber frameplaten die uiteindelijk in de drone worden toegepast. 

Prijzen en aanvullende Informatie voor Prototyping

3D printen is niet alleen geschikt voor het maken van prototypes in een ontwikkelproces. In veel gevallen is het mogelijk om onderdelen en producten te maken die direct in gebruik te nemen zijn, op het werk, thuis of onderweg.

Een mooi voorbeeld daarvan is de montagebeugel op de foto hiernaast. Deze beugel is gemonteerd op een Suzuki DL650 motor en maakt het mogelijk om de telefoon op de ideale hoogte te monteren voor navigatie en verkeersinformatie.

Prijzen en Aanvullende informatie voor Praktische Prints

Tijdens een verkoopgesprek met een klant kan een schaalmodel van het product een waardevolle toevoeging zijn. Producten zijn al snel te groot, zwaar of onhandig om mee te nemen naar een verkoopgesprek waardoor er tijdens het gesprek teruggevallen moet worden op foto’s en video’s van het product dat u wil aanbieden.

Op de foto links ziet u een model van een turbofan gasturbine. Dit model maakt het mogelijk het product te laten zien en belangrijke interne componenten te demonsteren, iets dat onmogelijk is met een echte grote turbofan gasturbine.

Prijzen en Aanvullende informatie voor Schaalmodellen